Sinds 1902 specialisten in natuursteen 0252 413 307 Bel ons info@bootnatuursteen.nl E-mail
logo Boot Natuursteen
Montage

Montage

Montage van natuursteen

Montage en behandeling van natuursteen vergt de juiste kennis van de verschillende soorten natuursteen en de verschillende toepassingen hiervan. Niet iedere natuursteen soort kan zonder meer in iedere situatie worden toegepast. Moet er gekozen worden voor mechanische bevestiging of verlijming. En welke lijm, mortel, voeg en kit is geschikt voor welke natuursteen soort. Door jaren lange ervaring in de montage van natuursteen zijn onze geschoolde (o.a. VCA) buitendienst medewerkers specialisten in de montage en toepassing van alle denkbare natuursteen soorten. Of het nu de montage van een enkele waterslag of de montage van een volledige gevelbekleding betreft, Boot Natuursteen draait nergens zijn hand voor om!

Verlijming van natuursteen

Iedere situatie zal afzonderlijk beoordeeld moeten worden. Maar door de bank genomen kan gesteld worden dat op een horizontale ondergrond te plaatsen natuursteen bouwproducten zoals dorpels, waterslagen, vensterbanken, kolomafdekkers, muurafdekkers en planchetten middels verlijming of een hechtmortel kunnen worden gemonteerd. Ook kleinere natuursteen bouwproducten en gevelbekleding welke op een verticale ondergrond gemonteerd moeten worden, kunnen tot een hoogte van 250 cm middels verlijming worden bevestigd. Boven de 250 cm mag natuursteen niet verlijmd worden op een verticale ondergrond. Er zal dan gekozen moeten worden voor een mechanische bevestiging. Combinaties van verlijming en mechanische bevestigingen zijn ook mogelijk.

Dichtlaag aanbrengen

Bij het monteren van natuursteen door middel van verlijming of een hechtmortel bestaat de kans op uitbloeding van mineralen uit de ondergrond. Dit kan voorkomen worden door het aanbrengen van een dichtlaag vóór de verlijming van de natuursteen onderdelen of  vóór het aanbrengen van de natuursteen onderdelen middels een hechtmortel. Door het aanbrengen van een dichtlaag kan ook eventuele vochtdoorslag en daaruit voortvloeiende vochtplekken voorkomen worden.

Mechanische bevestiging

Mechanische bevestiging is het bevestigen van natuursteen bouwproducten met behulp van RVS (hulp)ankers en of  aluminium hoekprofielen. Bij de montage van grote gevelplaten als vliesgevel wordt er over het algemeen gekozen voor het gebruik van RVS ankers die aan de achterliggende spouwmuur worden bevestigd. Als de achterconstructie bestaat uit een lichte houtskeletbouw wordt er veelal een aluminium hulpconstructie aangebracht waaraan de RVS ankers bevestigd kunnen worden. Indien nodig kunnen de natuursteen platen vrij eenvoudig vervangen worden doordat iedere plaat afzonderlijk is bevestigd. Door de natuursteen platen onderling niet af te kitten, kan de spouw altijd goed ventileren.

Proactieve partner

Door Boot Natuursteen in een vroegtijdig stadium te betrekken bij een project kunnen wij onze kennis en ervaring inzetten om mee te denken met de aannemer en architect. Op deze manier kunnen wij meehelpen het einddoel van de architect en aannemer te bereiken. U kunt bij Boot natuursteen onder andere terecht voor de montage van: dorpels, waterslagen, tegels voor binnenvloeren en buitenterrassen, vensterbanken, muurafdekkers, bordessen, aanrechtbladen, trappen, gevelplinten, gevelbekleding, badkamerinrichtingen, sokkels, basementen en eerste stenen. Neem voor een deskundig advies vrijblijvend contact met ons op.

Montage Belgisch hardsteen luifel

Montage afdekkers Albert Heijn te Huissen

Montage bordes, trap en gevelplint in Beida Black

Montage gevelbekleding in Jura Grau

Montage trap elementen

Montage gevelplinten en deurkader

Montage entree in Sutto en gevelplinten in Belgisch hardsteen

Montage Arabescato lambrisering en vloer

Montage badombouw en douche in Paonazette

Montage stoeppalen en stoepplaten

Hulp nodig?