Algemeen graf

Algemene graven zijn te herkennen aan de meerdere kleine stenen die een graf bedekken. Het is niet mogelijk om grote monumenten te plaatsen op een algemeen graf i.v.m. de beperkte ruimte. De monumenten op een algemeen graf kenmerken zich dan ook door de wat kleinere afmetingen en worden meestal geplaatst op een lessenaar (sokkel). Indien toegestaan op de begraafplaats kan er ook een staande steen geleverd worden voor plaatsing op een algemeen graf.

Veel mogelijkheden

Monumenten in boekvorm, hartvormige en rechthoekige modellen zijn veel gebruikte vormen voor algemene grafmonumenten. Maar we helpen u ook graag met het verwezenlijken van uw eigen ideeën. Bijna alle vormen kunnen worden gemaakt in vrijwel alle steensoorten. Er is altijd een ruime sortering op voorraad en er kan, als de wens daar is, dus snel een monument op een algemeen graf worden geplaatst. Ook glas, roestvrij staal en ruwe keien kunnen in kleinere maten worden vervaardigd en zijn daardoor ook geschikt voor een algemeen graf.

Laat u vrijblijvend informeren

Iedere begraafplaats heeft echter zijn eigen voorschriften met betrekking tot algemene graven. Laat u dan ook goed informeren over de mogelijkheden door een adviseur van Boot Natuursteen of de beheerder van de begraafplaats. We zijn vrij om, conform de voorschriften van de betreffende begraafplaats, samen met de nabestaanden een gedenkteken voor een algemeen graf te ontwerpen.