Familiegraf

Doordat Boot Natuursteen in de eigen werkplaats monumenten vervaardigt kunnen wij voor ieder familiegraf een zeer persoonlijk grafmonument maken. Daarnaast importeren wij vanuit diverse landen monumenten. Hierdoor kunnen wij altijd een passend monument bieden in alle prijsklassen en, indien gewenst, zeer snel leveren.

Laat u vrijblijvend informeren

Iedere begraafplaats heeft echter zijn eigen voorschriften met betrekking tot familiegraven. Laat u dan ook goed informeren over de mogelijkheden door een adviseur van Boot Natuursteen of de beheerder van de begraafplaats. We zijn vrij om, conform de voorschriften van de betreffende begraafplaats, samen met de nabestaanden een familiegraf te ontwerpen.

Wat is een familiegraf

Particuliere graven worden doorgaans als “familiegraven” aangeduid. Het voorname verschil met een algemeen graf is dat bij een algemeen graf de houder van de begraafplaats bepaalt wie daarin wordt begraven en bij een familiegraf de rechthebbende (de familie) bepaalt wie daarin wordt begraven. Over het algemeen kan dan ook gesteld worden dat begravenen in een familiegraf verwanten zijn. Daarnaast heeft u bij een familiegraf meestal meer ruimte en vrijheid om een grafmonument te plaatsen.