RVS en glazen grafmonumenten (glazen grafsteen)

Met duurzame materialen zoals RVS (RoestVast Staal) en glas heeft u een fris en licht alternatief voor het vervaardigen van een persoonlijk grafmonument. Boot Natuursteen biedt daarom naast natuurstenen ook glazen grafmonumenten en RVS grafmonumenten aan. Door RVS en glas met natuursteen, brons en andere materialen te combineren ontstaan oneindig veel mogelijkheden voor een zeer persoonlijk en eigentijds monument. Een RVS grafmonument en glazen grafmonument zijn ook zeer geschikt om gravures op aan te brengen.

Glazen grafmonument

Doordat glas een transparant en licht materiaal is kan er met een glazen grafsteen op een unieke wijze een emotie overgebracht worden. Door glas te gebruiken creëert u een tijdloos monument. De vormen van het monument kunnen strak zijn of juist wat speelser. Teksten worden middels emailleren aangebracht op het glas. Met emailleren wordt gekleurd glas versmolten op glazen grafmonumenten. Door deze techniek blijven teksten op glazen grafstenen altijd goed leesbaar en zullen nooit verweren. Daarnaast kunnen wij ook een gedenksteen of gedenkplaat van glas voor u verzorgen. U bent van harte welkom om uw wensen en ideeën vrijblijvend met één van onze adviseurs te bespreken.

RVS grafmonument

Steeds vaker wordt RVS toegepast bij grafmonumenten. Met name de kleur en glans van het materiaal geven de RVS grafmonumenten een eigentijdse en heldere uitstraling. RVS is uitstekend te combineren met andere materialen zoals natuursteen en glas. Hierdoor ontstaan oneindig veel mogelijkheden voor het creëren van een uniek monument. Doordat RVS een onderhoudsvrij materiaal is (af en toe afnemen met een doekje is voldoende) blijft het mooi en heeft u er geen omkijken naar. Op een RVS grafmonument kunnen teksten zowel gegraveerd als uitgesneden worden .

Laat u vrijblijvend informeren

Iedere begraafplaats heeft echter zijn eigen voorschriften met betrekking tot RVS grafmonumenten en glazen grafmonumenten. Laat u dan ook goed informeren over de mogelijkheden door een adviseur van Boot Natuursteen of de beheerder van de begraafplaats. We zijn vrij om, conform de voorschriften van de betreffende begraafplaats, samen met de nabestaanden een RVS grafmonument of glazen grafmonument, gedenkplaat of gedenksteen van glas te ontwerpen.