Grafsteen ontwerpen

Grafmonumenten kunnen in zeer veel verschillende vormen en materialen gemaakt worden. Veelal worden grafmonumenten gemaakt van natuursteen. Maar combinaties van materialen van bijvoorbeeld glas, graniet of roestvrij staal zijn ook mogelijk. Eigenlijk zijn er nauwelijks beperking in de mogelijkheden. De keuze is heel persoonlijk, omdat een grafmonument bij uw dierbare moet passen. Door zelf een grafsteen ontwerpen creëert u een uniek monument dan volledig aansluit bij de wensen en het karakter van de overledene. Een gedenkteken wordt dan ook altijd uitgevoerd naar de wensen van de klant.

Samen met Boot Natuursteen

Het komt vaak voor dat de nabestaanden eigen specifieke ideeën hebben ten aanzien van de grafsteen. Een eigen grafmonument  / grafsteen ontwerpen is bij Boot Natuursteen dan ook geen probleem. Mocht u zelf al bepaalde ideeën hebben dan kunt u deze samen met één van onze adviseurs laten opnemen in het ontwerp. Ook als u zelf al helemaal bedacht heeft hoe het grafmonument er uit moet komen te zien, dan kunt u dit in samenspraak met een adviseur van Boot Natuursteen laten realiseren. Uiteraard zullen wij u altijd inlichten over de voor- en nadelen van de verschillende onderdelen van het ontwerp.

Laat u vrijblijvend informeren

Iedere begraafplaats heeft echter zijn eigen voorschriften met betrekking tot grafmonumenten. Laat u dan ook goed informeren over de mogelijkheden door een adviseur van Boot Natuursteen of de beheerder van de begraafplaats. We zijn vrij om, conform de voorschriften van de betreffende begraafplaats, samen met de nabestaanden een grafsteen te ontwerpen.